Observatori de neologia Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.
ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
Heu cercat els termes que comencen per «alta cuina» Cerca el terme al Termcat 1 de 6 de 6 termes
alta cuina f. |
I la veritat és que ells superen el tòpic del vegetarià diferent amb naturalitat, sense voler fer *alta cuina* ni fustigar el comensal amb fonamentalisme macrobiòtic.
Time Out Barcelona - 2/3/2012
|
alta cuina f. |
És llavors quan coneix el Jacky, un aficionat a l'*alta cuina*, autodidacte, obstinat i amb molt de talent.
La Vanguardia - 14/2/2013
|
alta cuina f. |
Fradera també se sent a gust amb l'*alta cuina* tranquil·la del xef: porcell confitat o fricassée amb favetes, lletons i xipirons.
El Periódico (català) - 3/3/2016
|
alta cuina f. |
Dones i joves amb talent prenen el relleu en l'*alta cuina*.
Diari ARA - 17/4/2016
|
alta cuina f. |
És un idil·li entre l’*alta cuina* francesa i els gustos més singulars del desert, posant al plat contrastos entre dolç i salat, amarg i picant.
Diari ARA - 25/10/2016
|
alta cuina f. |
Guillem assenyala que la garrofa s’està introduint en l’*alta cuina* i recorda que ja fa uns anys va participar en un llibre de la Fundació Alícia.
Diari ARA - 2/11/2016
|
|